Moštárna

 
Na Slezské farmě nabízíme kromě čerstvého jablečného moštu i službu moštování Vašich vlastních jablek. Jablka zpracováváme v celonerezovém šrotovníku a hydrolisu. Všechny nástroje, které používáme, jsou atestované pro styk s potravinami. A jak takové zpracování, jehož výsledkem je čerstvý jablečný mošt, vlastně probíhá? Jablka jsou nejdříve rozdrcena ve šrotovníku a následně vložena do lisu, který z nich vytlačí šťávu. Hotový mošt stačí rozlít do připravených lahví a zazátkovat. Výrobek není pasterován, a proto je určen k okamžité spotřebě. Lze zamrazit.
 

Jak na to?

Přijímáme zakázky o hmotnosti minimálně 40kg jablek.
Jablka musí být předem očištěná a umytá.
Zákazník dodá i připravené lahve (PET) nebo využije možnosti koupit od nás barely (5l) po 15Kč/ks.
Cena za zpracování jablek na mošt: 6 Kč/l